Samen geven we kleur aan diabetes

Iets wat je altijd op je lichaam draagt en er voor zorgt dat je gezond blijft, moet er uit kunnen zien zoals jij dat wilt!


Hoe?

Kleurrijke hoesjes voor de Omnipod en FreeStyle Libre. 

In ons assortiment zit voor ieder wat wils;  subtiele kleuren om je pomp of sensor minder te laten opvallen, of juist een knalkleur die bij je outfit past. Tover je pomp of sensor om tot accessoire waar je trots op kunt zijn!
Onze covers zijn van hoge kwaliteit en gemaakt voor eindeloos draagplezier: 
Het allerbelangrijkste; ze zijn herbruikbaar
De hoesjes zijn gemaakt van een heel stevig materiaal en bijna niet kapot te krijgen.
Ze zijn flexibel, en daardoor heel handig in gebruik. 
Altijd makkelijk op- en van de pomp of sensor af te klikken, zelfs als deze al op het lichaam zit. 
Ze zijn comfortabel om te dragen.
De covers wegen bijna niets en het materiaal voelt zacht aan. Je voelt niet eens dat je ‘m draagt!
Ook zijn de covers helemaal veilig in gebruik: het materiaal is pvc-, bpa- en latexvrij.
De hoesjes passen perfect op de Omnipod, Omnipod DASH en FreeStyle Libre. 
Mede door het materiaal zitten ze stevig vast en vallen er niet zomaar af.
Je kunt er alles mee doen wat je normaal ook met je Omnipod en FreeStyle Libre doet. 
De draadloze verbinding wordt niet belemmerd door het gebruik van een cover, dus je kunt hem altijd dragen. Ook tijdens het sporten, slapen, douchen en zwemmen.

SugarFam

Maar wie zijn wij- en waarom doen we dit?
SugarFam is begonnen als studentenbedrijf als onderdeel van onze HBO-opleidingen, waarbij je in een half jaar tijd een nieuw product bedenkt en in de markt zet.
In de eerste week van dit project vertelde een collega dat diabetes type 1 heeft en daar een OmniPod voor draagt. Dit kwam als een verrassing, dat had ze nooit verteld! Ze schaamde zich voor het medische uiterlijk van de insulinepomp en verstopte hem altijd onder haar kleding.
Het is toch een soort uithangbord voor het hebben van een chronische ziekte; je voelt je altijd een beetje anders dan de rest.
Diabetes heb je voor je hele leven, dus een manier om dit een beetje dragelijker te kunnen maken en misschien zelfs op te vrolijken, dat moet toch kunnen?
Er waren al stickers verkrijgbaar om op de Omnipod te plakken. Nu is het zo dat je de pomp maar drie dagen kunt dragen en hem daarna moet vervangen, waardoor je maar kort plezier hebt van een sticker. 

De oplossing? Herbruikbare hoesjes! 

In zes maanden tijd hebben we de eerste lijn hoesjes voor de Omnipod ontwikkeld. Na veel lieve, enthousiaste en mooie reacties en verhalen van onze eerste klanten zijn we na dit eerste half jaar doorgegaan met het verder uitbouwen van SugarFam. En met succes!

Nu drie jaar verder hebben we een kleurrijk assortiment aan mooie covers en mensen van over de hele wereld blij kunnen maken. 
De vraag die ons het meest gesteld werd is of we ook hoesjes voor andere pompen of sensoren gaan ontwikkelen.
Wij gunnen iedereen kleur in zijn of haar leven, en de grootste wens van onze klanten waren covers voor de FreeStyle Libre. Inmiddels kunnen we met trots vertellen dat we de eerste lijn hoesjes voor deze sensor hebben toegevoegd aan onze collectie!
Cover voor cover vrolijken we zo diabetes steeds meer op. Genezen kunnen we het helaas niet, maar ook daar kunnen we wel mee helpen. Daarom dragen we ieder jaar 5% van onze hele omzet af aan het DiabetesFonds. Let’s Diabeatit together!

Ons team      

Jesse-SugarFam    Amber-Sugarfam 
Jesse                                              Amber
Dutch
Dutch