FreeStyle Libre Cover - Terug Online Update!

Lees de eerste update hier.

De lang verwachte update over onze FreeStyle Libre Covers is eindelijk hier. We zullen jullie dan ook niet langer in spanning laten wachten: 

De FSL Covers komen terug, terug maar zonder aanpassing.  

Bijna een jaar geleden hebben wij onze FSL Covers offline moeten halen omdat ze niet voldeden aan onze kwaliteitsnormenze lieten soms los waardoor mensen hun Covers kwijtraaktenWe ontvingen een hoop steun en mogelijke oplossingen vanuit jullie en daar zijn we mee aan de slag gegaan.  

Een jaar lang hebben we gewerkt aan allerlei mogelijke opties, helaas is het niet gelukt de prefecte oplossing te vinden. De productie kunnen we niet aanpassen, de ruimte tussen de FreeStyle Libre en het lichaam is te klein voor een randje zoals bij de OmniPod Covers.  

Waarom toch online 

De keuze om de Covers tóch terug te brengen was een lastige; omdat ze niet voldoen aan onze kwaliteitseisen hebben we hier lang over getwijfeld. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt dit wel te doen want: 
Er zijn klanten die covers hebben aangeschaft en deze nog steeds met veel plezier gebruiken.  
Dit gunnen we iedereen!  
Het is niet mogelijk om de ingekochte voorraad covers te recyclen, en weggooien is natuurlijk helemaal zonde 
- Het offline halen van de Covers heeft ons bedrijf erg veel gekost, dit is een manier om een klein deel van de investering terug te verdienen.  

Prijs 

We hebben wel besloten om de Covers voor een stuk lagere prijsonder de productiekosten, aan te bieden. Daarom betaal je nu slechts 3,95 per Cover en zijn er allerlei bundelaanbiedingen die het nog goedkoper maken. Dit stelt je ook in staat om meerdere Covers aan te schaffenmocht je er dan één kwijtraken heb je altijd nog covers op reserve.  

De verschillende oplossingen 

We hebben als eerste geprobeerd een randje dat om de FSL heen klikt toe te voegen. Dit bleek helaas onmogelijk door de minimale ruimte tussen de FSL en het lichaam.  
Bij de OmniPod is de ruimte tussen het lichaam en de Pod groter, waardoor dit wel mogelijk is.  

Daarna zijn we aan de slag gegaan met dubbelzijdig tape. Dit werkt, maar biedt helaas nog steeds niet de garantie dat de Cover altijd blijft zitten. Daarbij maakt dit het onmogelijk om tussendoor van Covers te wisselen; iets wat wij wel heel belangrijk vinden.  

We hebben onderzocht of een band zou kunnen helpen, maar helaas beperkt dit erg in de vrijheid en is dit een heel ander product dan een hoesje.  

Misschien de meest veelbelovende optie was nog wel Ummagrip, een soort dubbelzijdig tape met één kant die sterk hecht (in dit geval aan de Cover), en met aan de andere kant de optie om de tape schoon te maken waardoor deze altijd blijft plakken 
Helaas is dit materiaal veel te sterk, waardoor het risico ontstaat dat je jouw FSL, of de canule van de FSL, meetrekt bij het verwijderen van de Cover. 

Disclaimer en garantie 

We hopen dat je begrijpt dat dit een optie is die wij bieden, en in geen enkele situatie verwachten wij dat jij je verplicht voelt om alsnog deze Covers aan te schaffen.  

We zijn blij dat we deze optie kunnen aanbieden, maar snappen ook dat niet iedereen hiervoor kiest 

Met deze update proberen we duidelijk te maken dat de Covers niet voldoen aan de kwaliteit die je van ons gewend bent, maar dit betekent niet dat de Covers slecht zijn.  
Ook met deze Covers kun je kleur geven aan je diabetes! 

Omdat de prijs zo laag is en we hiermee net uit de kosten komen kunnen we geen retour- en of garantie op dit product aanbieden. Uiteraard heb je, wettelijk gezien, de eerste 30 dagen recht om je aankoop te herzien en het aankoopbedrag terug te ontvangen. Hier zullen we dan ook altijd akkoord mee gaan. Wel hopen we hier niet te vaak gebruik van hoeven te maken: weet dus wat je koopt en verwacht niet dezelfde kwaliteit als onze OmniPod Covers.  

Covid-19  

Corona is zeker niet de reden dat het niet is gelukt, maar heeft het proces wel een stuk trager en moeilijker gemaakt. Als team hebben wij veel thuisgewerkt wat het testen en uitproberen een stuk lastiger maakte. Ook de mogelijke aanpassingen aan het product zijn vertraagd door vertraging bij de producent, de leverancier van dubbelzijdig tape en Ummagrip; corona heeft er dan ook zeker voor gezorgd dat het allemaal wat langer heeft geduurd dan gehoopt. 

Dutch
Dutch