Het leed dat printjes heet

Kleur geven aan diabetes; inmiddels zijn we al bijna een jaar met SugarFam onderweg om diabetes op te vrolijken.
Met inmiddels 13 kleuren hoesjes voor de OmniPod, een heuptasje en shirts in de SugarShop wordt onze collectie steeds een beetje groter.

Maar de droom, dé reden waarom SugarFam geboren is, hetgeen waar iedereen het meest naar vraagt en verlangt krijgt óók eindelijk vorm; printjes!

Kwaliteit

Al maandenlang zijn we allerlei verschillende print- en druktechnieken aan het onderzoeken en uittesten. Omdat de kwaliteit van onze producten voorop staat bleek dit iets ingewikkelder dan gedacht; de OmniPod covers zijn gemaakt van een flexibel materiaal en zacht afgewerkt, waardoor niet alle manieren van drukken of printen even goed lukken.

Foliedip?

Door de zachte afwerking en ronde vormen van de cover kan er niet zomaar iets op geprint worden. Wel is als sinds dag één de grootste wens om een cover met panterprint te ontwikkelen.

Een van de opties die we uitvoerig hebben onderzocht is foliedippen; een perfecte techniek om een print volledig omsluitend om een object te printen. 

Men neme een bak met water, met aan het oppervlak een folie waar de afdruk op staat. Het object wordt ondergedompeld en komt er prachtig bedrukt weer uit. Perfect! Hoopten we…

Met het afwerken van de foliedip krijgt de cover een verharde laklaag. Omdat onze covers heel flexibel zijn brak tijdens het testen en buigen de laklaag van de print helaas doormidden. Het uiterlijk was daarentegen wél perfect, dus dit gaf ons goede hoop! 
We hebben als test ook covers laten produceren van een iets minder flexibel en steviger materiaal, die minder buigzaam zijn. Ook deze hebben we laten dippen als test; hierbij brak de print niet en was het prachtig afgewerkt. Maar hierover later meer!

Tampondruk
Een andere, makkelijkere manier van het plaatsen van een opdruk is tampondruk. Hierbij ‘stempel’ je als het ware een plaatje op het oppervlak van een object. Wel is het zo dat, wederom vanwege de ronde vormen van de cover, hierbij niet over het gehele oppervlak gedrukt kan worden. Toch wilde we iets leuks maken en hebben wij de eerste oplage van twee verschillende prints laten drukken. We zijn ontzettend blij met het resultaat en gaan hier absoluut nog veel mooiere dingen mee maken. Maar voor nu, om de zomer te vieren; een zonnetje en een flamingo!

Vanaf vandaag te koop in onze SugarShop voor €12,95! 

English
English